1/2 šálky bulguru, 3 PL olivového oleja, 1 šálka horúcej vody, 2 šálky najemno nasekanej petržlenovej vňate, 1/2 šálky najemno nasekaných lístkov mäty piepornej, 2 stredne veľké nadrobno nakrájané rajčiny, ½ ošúpanej a nadrobno nakrájanej uhorky, 3 PL citrónovej šťavy, ¾ ČL soli, 1/4 ČL mletého čierneho korenia
Do misy dajte bulgur s 1 lyžicou oleja. Bulgur zalejte vriacou vodou, misu prikryte a bulgur nechajte odstáť asi 15 minút. Potom bulur nechajte odkvapkať v sitku a vytlačte z neho prebytočnú vodu. Bulgur premiestnite do misy a premiešajte ho so všetkými ostatnými ingredienciami. Pridajte 2 lyžice olivového oleja a dobre premiešajte.
Pripravila Renáta Krausová
Dieťa 8/2015
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok