Sýty a chutný vitariánsky dezert. Rýchla príprava je výhodou.
Neobsahuje lepok, múku ani vajíčka. Pre tých, ktorí majú radi čokoládu.
ČO BUDEME POTREBOVAŤ
1 šálka celých mandlí, ¼ šálky nasekaných mandlí, 1 šálka slnečnicových semienok, ¼ šálky kokosového oleja, ½ šálky hrozienok, ¼ šálky medu, agávového alebo javorového sirupu, 4 polievkové lyžice karobového prášku alebo kakaa, ½ lyžičky vanilkového extraktu
Na čokoládový krém: ½ šálky kokosového oleja, ¼ šálky kakaa alebo karobového prášku, ¼ šálky medu, agávového alebo javorového sirupu, ¼ lyžičky vanilkového extraktu
V robote s nožmi tvaru S spracujeme celé mandle, slnečnicové semienka a hrozienka, až kým sa ingrediencie nepomelú. Pridáme kakao (alebo karob), med (agávový sirup), roztopený kokosový olej a vanilku a spracujeme do mierne lepkavej konzistencie – nie príliš, malo by byť vidieť kúsky mandlí a semienok. Na koniec primiešame nasekané mandle. Masu dáme do formy (použila som sklenenú štvorcovú formu s rozmermi 21 x 21cm) vyloženej papierom na pečenie. Potlačíme dlaňou alebo lyžicou a uhladíme. Na uhladenie používam plochú naberačku na tortu. Necháme tuhnúť v chladničke, kým si nachystáme krém.
Príprava čokoládového krému: Roztopíme kokosový olej a pomiešame ho s kakaom. Po troške pridávame med (agávový sirup) a miešame. Dáme do chladničky, aby trošku stuhol, nebol úplne tekutý a dal sa rozotierať. Rozotrieme ho po povrchu brownies a odložíme do chladničky, aby brownies aj krém stuhli a dali sa dobre krájať.
Zuzana Pinilla
Foto autorka
Dieťa 5/2015
Blog autorky s receptami www.masalladelgluten.com
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok