Budeme potrebovať:
300 g krúp, plechovku šampiňónov, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, majorán, soľ, čierne mleté korenie, 1 polievkovú lyžicu (PL) oleja
Krúpy namočíme (najlepšie cez noc) do studenej vody a necháme ich napučať. Nemusíme ich potom dlho variť. Vodu zlejeme, dáme čerstvú vodu a krúpy varíme do mäkka. Medzitým si do panvičky dáme olej, nadrobno pokrájanú cibuľku a osmažíme ju do zlatista. Potom pridáme roztlačený cesnak, huby, osolíme, okoreníme, pridáme majoránku a ešte chvíľku podusíme. Dusenú zmes vmiešame do uvarených krúp, dochutíme soľou, korením, majoránom a podávame. Pravý kubo sa pripravuje zo sušených húb, ale tento je tiež vynikajúci. Môžeme ho podávať s kyslými uhorkami či kyslou kapustou alebo cviklovým šalátom a chlebom.
(red)
Rubrika Receptár
Viac receptov nájdete tu.
Z archívu časopisu Dieťa
Foto Profimedia.sk
Dieťa č. 12/2022 – 1/2023 si môžete kúpiť vo voľnom predaji na Slovensku alebo si ho môžete predplatiť, a to nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí (poštovné predplatiteľom na Slovensku i v Českej republike hradí redakcia). Ak chcete tlačené Dieťa dostávať domov do schránky alebo ho chcete podarovať svojim blízkym, môžete si ho objednať v oblasti Objednávky. Tu si môžete predplatiť aj prístup k elektronickej verzii Dieťaťa.
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok