Na fašírky zo zeleniny potrebujeme:
150 g karfiolu, 150 g kelu, 150 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), 2 vajcia, 2 PL ovsených (alebo iných) vločiek, cícerová alebo hrachová múka na zahustenie a obalenie, 2 PL nasekanej petržlenovej vňate, ½ čajovej lyžičky (ČL) mletej rasce, ½ ČL kurkumy, soľ a čierne mleté korenie podľa chuti, olej na smaženie
Zeleninu povaríme v osolenej vode domäkka a zomelieme na mäsovom mlynčeku (alebo roztlačíme na kašu). Pridáme vodou navlhčené vločky, rozšľahané vajcia, korenie, petržlenovú vňať a zmes zahustíme potrebným množstvom cícerovej alebo hrachovej múky. (Cícerovú a hrachovú múku možno kúpiť v predajniach so zdravou výživou. Môžeme ju nahradiť kukuričnou krupicou alebo aj obyčajnou strúhankou.) Rukami tvoríme fašírky, každú obalíme v cícerovej alebo hrachovej múke a usmažíme z oboch strán dozlatista. Podávame s uvarenými zemiakmi alebo samotné s hlávkovým šalátom.
(red)
Foto profimedia.sk
Viac chutných receptov nájdete v rubrike Receptár
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok