Budeme potrebovať:
3 šálky kefíru, 4 najemno nasekané jarné cibuľky, 3 polievkové lyžice (PL) na hrubšie nasekaného čerstvého kôpru, 4 na menšie kocky nakrájané a uvarené zemiaky, 1 ošúpanú a na kocky nakrájanú šalátovú uhorku, 1 zväzok umytých a nakrájaných reďkoviek, trochu nasekanej petržlenovej vňate, morskú soľ, mleté čierne korenie
V mise zmiešame kefír, jarnú cibuľku a kôpor. Podľa potreby dochutíme soľou a korením. Necháme postáť aspoň hodinu (najlepšie cez noc). Vychladnuté zemiaky, uhorku a reďkovky pridáme do ochuteného kefíru, primiešame petržlenovú vňať, dobre premiešame a podávame s celozrnným chlebom.
(red)
Foto Shutterstock.com
Viac chutných receptov nájdete v rubrike Receptár
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok