Špargľová frittata | Dieťa.sk - Váš sprievodca svetom tehotenstva a rodičovstva

Špargľová frittata

Špargľová frittata

Budeme potrebovať:

2 polievkové lyžice (PL) masla, ½ šálky nakrájanej cibule, ½ čajovej lyžičky (ČL) soli, 500 g špargle (tvrdé konce odstránime), 6 vajec, 3/4 šálky syra ricotta (možno použiť tvaroh), 1 PL čerstvej pažítky, 1/4 ČL sušeného estragónu, 1 šálku strúhaného syru Gruyère (alebo syru švajčiarskeho typu)

V panvici (vyberieme takú, ktorú môžeme vložiť do rúry na zapekanie) rozohrejeme maslo a osmažíme na ňom cibuľku do zlatista. Pridáme ošúpanú špargľu nakrájanú asi na 3 cm kúsky. Dusíme asi 3 minúty. Vajcia rozmiešame v mise s ricottou (alebo tvarohom), nakrájanou pažítkou a sušeným estragónom, osolíme. Vaječnú zmes nalejeme do panvice na špargľu a dusíme asi 4 až 5 minút. Predhrejeme si rúru. Frittatu posypeme nastrúhaným syrom a vložíme do vyhriatej rúry. Zapekáme asi 6 až 8 minút, kým nie je syr rozpustený a zlatistý. Panvicu vyberieme z rúry a frittatu opatrne preložíme na servírovací tanier. Podávame s listovým šalátom a celozrnným pečivom.

(red)

Ilustračné foto Shutterstock.com

Viac chutných receptov nájdete v rubrike Receptár

ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.

 

O autorovi

Podobné články

0 komentárov

Zatiaľ bez komentára!

Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok