Budeme potrebovať:
4 mäsité červené papriky, 1 veľká ošúpaná a nakrájaná cibuľa alebo 3 šalotky, 2 ošúpané strúčiky cesnaku, 2 PL olivového oleja, 1 a ½ čajovej lyžičky (ČL) červeného vínneho octu, 1 ČL soli, štipka mletého čierneho korenia
Rúru rozohrejeme na 220 °C. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie. Papriku umyjeme, osušíme, nakrájame na štvrtiny, odstránime z nej jadrovník a semená. Poukladáme ju na plech spolu s cibuľou a cesnakom. Zeleninu na plechu premiešame s ostatnými prísadami. Pečieme na 220 °C asi 45 minút, v polovici pečenia zeleninu pootáčame. Keď povrch paprík zhnedne, vyberieme plech z rúry. Papriku ošúpeme z kože. Vychladnutú zeleninu aj s olejom, ktorý zostal na plechu, vložíme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Dip vydrží v chladničke niekoľko dní, prípadne ho môžeme zamraziť. Podávame s celozrnným pečivom alebo na celozrnných hriankach.
Dobrú chuť!
(red)
Magazín Dieťa
Foto Shutterstock
Viac chutných receptov: https://www.dieta.sk/kategoria/clanky/vyziva/receptar/
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok