Čo budeme potrebovať:
na cesto: 50 ml oleja, 1 šálku mlieka, 2 šálky polohrubej múky, 1 vajce, ½ vrecúška bezfosfátového prášku do pečenia, 1 šálku kryštálového cukru, slivky, tuk na vymazanie formy
na mrveničku: 1 polievkovú lyžicu (PL) masla, 1 PL polohrubej múky, 2 PL kryštálového cukru
Formu na pečenie vymažeme tukom. Všetky suroviny spracujeme na cesto, ktorým rovnomerne pokryjeme dno formy. Umyté, vysušené a odkôstkované slivky poukladáme nahusto na cesto a posypeme mrveničkou, ktorú sme si pripravili zmiešaním masla, múky a cukru. Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre asi 30 minút na 180 ˚C.
Dobrú chuť!
(red)
Magazín Dieťa
Foto Shutterstock
Viac chutných receptov: https://www.dieta.sk/kategoria/clanky/vyziva/receptar/
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok