3 stredne veľké batáty, 2 PL masla, 1 malá, nadrobno nakrájaná cibuľa, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, 1 ČL čerstvého nastrúhaného ďumbiera (podľa chuti môže byť aj viac, 1/4 ČL čerstvo nastrúhaného muškátového orieška, 1 a 1/4 ČL kari korenia, soľ a čierne mleté korenie podľa chuti, 2 šálky zeleninového vývaru, 2 šálky vody, 1 a 1/4 šálky čerstvej jablčnej šťavy, 1 až 2 PL tymianových lístočkov, na kocky nakrájané jabĺčko
Maslo rozpustíme na miernom ohni vo veľkom hrnci. Pridáme cibuľu, cesnak a smažíme asi 5 minút domäkka. Vmiešame ďumbier, muškátový oriešok, kari korenie, soľ, čierne mleté korenie a smažíme asi minútu. Pridáme nakrájané batáty, zeleninový vývar, vodu, prikryjeme a privedieme do varu. Znížime teplotu a vmiešame jablčnú šťavu. Asi 20 minút varíme prikryté, kým batáty nezmäknú. Odstavíme a polievku rozmixujeme do hladka. Na tanieroch dochutíme lístočkami tymianu a kockami jablka.
Dobrú chuť!
časopis Dieťa
Foto Shutterstock
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok