200 g pšenice, 500 g zelených fazuľových strukov, 1 mladý malý pór, zväzok rukoly, 2 strúčiky cesnaku, 2 polievkové lyžice (PL) bieleho vínneho octu, 3 PL citrónovej šťavy, 6 PL olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie
Pšenicu zalejeme studenou vodou, zakryjeme pokrievkou a necháme cez noc napučať. V tej istej vode ju uvaríme domäkka (asi 25 minút). Vodu zlejeme a pšenicu necháme odkvapkať. Fazuľové struky blanšírujeme v horúcej vode asi 6 minút. Vodu zlejeme a fazuľové struky necháme odkvapkať. Do misy nasypeme pšenicu, fazuľové struky, pridáme najemno nasekaný pór. Ocot zmiešame s citrónovou šťavou, olejom, soľou a korením, nalejeme na šalát a dobre premiešame. Rozdelíme do misiek a posypeme lístočkami rukoly.
časopis Dieťa
Foto Profimedia.sk
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji. K predplatnému Dieťaťa získavate ako darček aj špeciály Dojčiatko & batoľa (ktoré si môžete objednať aj samostatne prostredníctvom distributéra tu ).
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok