Myslím, že nanuky sú deťmi veľmi obľúbené sladkosti. Práve teraz je vhodný čas na ich prípravu, však ovocia je v lete nadostač.
Naša Natálka ma bobuľové ovocie veľmi rada už od obdobia, keď ho mohla ako maličká po prvý raz ochutnať. Nosila som jej ho miesto sladkostí a vždy sa mu potešila a všetko zjedla. A tak je o stále. 🙂 Preto sme si práve z bobuľového ovocia pripravili tri druhy nanukov, teda s tromi druhmi ovocia. Z každej dávky nám vyšlo 6 nanukov.
Nachystáme s deťmi
kvalitné kokosové mlieko (môže byť aj kokosová smotana), ovocie podľa chuti (použili sme jahody, maliny, čučoriedky), sladidlo (pridali sme kokosový cukor, ale môžete použiť aj kvalitný med, agávový sirup či iné sladidlo), bylinky (napr. mätu piepornú, bazalku, medovku a iné)
Na 6 ks z jedného druhu ovocia: 100 ml kokosovej smotany, 120 g ovocia, 1 kávová lyžička kokosového cukru
Smelo do toho 🙂
S Natálkou sme boli kúpiť ovocie: jahody, čučoriedky a maliny. Mäta nám rastie v záhradke, použili sme ju do jahodových nanukov. Natálka má rada jahody a mätu a tak aj ako prvý nanuk ochutnala práve tento.
Nataly sa postavila na stoličku k umývadlu a umyla ovocie, dala ho odkvapkať do sitka. Na váhu sme položili misku a postupne sme odvážili jednotlivé druhy ovocia. Natálka ovocie dala do mixéra. Nanuky sme robili na trikrát. Smotanu sme odmerali v odmerke a Natka ju naliala do mixéra k ovociu, pridala cukor. Zakryla si uši, kým som všetko spolu zmixovala. Po domixovaní mi pomohla s plnením ovocnej zmesi do nanukových formičiek. Uzatvorili sme ich a dali zmraziť. A trpezlivo čakali na ďalší deň.
Ovocie môžete použiť akékoľvek, ktoré máte radi a je zrelé. Prisladiť si ho môžete podľa vlastnej chuti. Musím povedať, že kávová lyžička kokosového cukru bola „málo“, ale aspoň vynikla chuť voňavého ovocia a nanuky neboli presladené.
Náš TIP: Ak máte zrelé banány (znakom zrelosti sú hnedé bodky, vtedy sú banány sladučké), rozmixujte ich. Pokojne pridajte napríklad aj kakao. Občas počas mrazenia v mrazničke premiešajte a po riadnom schladení môžete podávať zmrzlinu.
Prajeme vám dobrú chuť
Zuzka Nosková
www.laskanatanieridva.blogspot.sk
Foto Tereza Nosková
Úvodná fotografia Shutterstock.com
časopis Dieťa
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok