1 šálka hladkej celozrnnej špaldovej múky, 1 a 1/2 šálky kukuričnej múky, ½ šálky trstinového cukru, 1 čajová lyžička (ČL) bezfosfátového prášku do pečiva, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 1 ČL soli, ¼ šálky rastlinného oleja, ¾ šálky mlieka, 2 vajcia, 340 g sterilizovanej kukurice (veľká konzerva), 2 šálky nastrúhanej cukiny
Rúru vyhrejeme na 180 °C. Vo veľkej mise zmiešame spolu špaldovú a kukuričnú múku, cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ. V samostatnej miske riadne vymiešame olej, mlieko a vajcia. Obsah z oboch misiek zmiešame dohromady a riadne premiešame. Pridáme kukuricu a cukinu. Košíčky na mafiny naplníme takmer po povrch cestom. Pečieme asi 25 minút. Ak sa cesto už nelepí na špajdľu, tak môžeme mafiny vytiahnuť z rúry. Mafiny necháme aspoň 10 minút chladnúť. Potom ich vyberieme z košíčkov a necháme ich vychladnúť na mriežke.
časopis Dieťa
Foto Thinkstock.com
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji. K predplatnému Dieťaťa získavate ako darček aj špeciály Dojčiatko & batoľa (ktoré si môžete objednať aj samostatne prostredníctvom distributéra tu ).
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok