Tip na vianočné pečivo. Vyskúšate?
100 g mletých jadier vlašských orechov, 70 g šípkovej marmelády a 250 g práškového cukru
Všetky prísady spracujeme na tuhú hmotu. Ak by bola málo tuhá, zapracujeme do nej ešte práškový cukor. Z hmoty vyvaľkáme tenké pramienky, rôzne ich stočíme a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ich sušiť do druhého dňa, potom ich vložíme do rúry vyhriatej na 120 °C a pečieme asi 30 minút. Necháme vychladnúť.
Foto Profimedia.sk
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji. K predplatnému Dieťaťa získavate ako darček aj špeciál Dojčiatko & batoľa (ktoré si môžete objednať aj samostatne prostredníctvom distributéra tu ).
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok