4 polievkové lyžice (PL) olivového oleja, 1 nahrubo nasekaný pór, 1 ČL čerstvého, nadrobno nasekaného tymianu, 70 dag cukiny, 2 PL nasekanej petržlenovej vňate alebo 2 PL nasekanej čerstvej bazalky, 5 vajec, ½ čajovej lyžičky soli, čierne korenie podľa chuti, ½ šálky čerstvo nastrúhaného parmezánu
Rúru predhrejeme na 180 °C. V panvici rozohrejeme dve lyžice olivového oleja, pridáme pór a pražíme, kým nie je cibuľa sklovitá. Z cukiny odrežeme končeky, rozkrojíme ju po dĺžke na polovicu a potom nakrájame na tenké plátky. Cukinu pridáme k póru a smažíme ju za občasného premiešania asi 10 – 12 minút, na záver k cukine pridáme čerstvý tymian, petržlenovú vňať alebo bazalku. Podusenú cukinu vložíme do cedidla, necháme odtiecť prebytočnú tekutinu a vychladnúť. V miske vidličkou rozšľaháme vajcia, vmiešame soľ, korenie a syr. Pridáme odkvapkanú cukinovú zmes. Zvyšné dve polievkové lyžice olivového oleja nalejeme do vyššej panvice a necháme rozohriať, potom na panvicu rozvrstvíme cukinovú zmes. Keď sa prehreje, pridáme vajíčka a teplotu ihneď znížime. Frittatu smažíme asi 12 až 15 minút. Dbáme na to, aby sme vajíčka príliš neprepiekli. Keď je povrch prepečený dozlatista, odstavíme z ohňa. Frittatu podávame teplú alebo studenú.
časopis Dieťa
Foto Shutterstock.com
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
K predplatnému Dieťaťa získavate ako darček aj špeciál Dojčiatko & batoľa (ktorý si môžete objednať aj samostatne prostredníctvom distributéra tu ).
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok