Nepečený čokoládový koláč | Dieťa.sk - Váš sprievodca svetom tehotenstva a rodičovstva

Nepečený čokoládový koláč

Nepečený čokoládový koláč

Budeme potrebovať:

Na korpus: 1 a 1/2 šálky mandľovej múky, troška soli, 3 a ½ PL kokosového oleja, 1 PL agávového sirupu
Na plnku: 280 gramov nasekanej tmavej čokolády (60 percentnej a viac), ¾ šálky kokosového mlieka, ½ ČL vanilkového extraktu, ¼ ČL instantnej kávy
Na ozdobu: čerstvé drobné ovocie, čokoládové hoblinky

Obdĺžnikovú alebo okrúhlu tortovú formu s odnímateľným dnom vymažeme rastlinným olejom. V kuchynskom robote s nožmi tvaru S pripravíme cesto. Do nádoby robota vložíme mandľovú múku, pridáme soľ, stuhnutý kokosový olej a agávový sirup. Mixujeme pulzovaním, až kým nie je cesto rovnomerne spracované. Ak je suchšie, pridáme ešte trocha kokosového oleja. Keď kúsok cesta stlačíme medzi prstami, mal by držať pokope. Cesto dáme do formy a rozvrstvíme ho pritláčaním prstami na dno a boky. Cesto nemusíme vyformovať až navrch formy, stačí aj nižšie. Formu s cestom vložíme do mrazničky, kým si pripravíme náplň. Cesto si môžeme pripraviť aj deň vopred a nechať ho v chladničke vo forme prikryté potravinárskou fóliou.

Príprava plnky: Vo vodnom kúpeli roztápame čokoládu nalámanú na kúsky. Len čo je čokoláda takmer roztopená, odstavíme nádobu z vodného kúpeľa a do čokolády nalejeme kokosové mlieko. Dobre premiešame, kým čokoláda nie je úplne rozpustená, hladká a lesklá. Primiešame do nej vanilkový extrakt a instantnú kávu. Plnku ihneď nalejeme na vychladené cesto vo forme. Povrch ozdobíme drobným ovocím a čokoládovými hoblinkami. Umiestnime do chladničky aspoň na 4 hodiny, najlepšie na celú noc. Pred podávaním necháme koláč stáť pri izbovej teplote asi 5 až 10 minút, potom opatrne odstránime formu a koláč servírujeme.

Renáta Krausová
rubrika Receptár, časopis Dieťa

ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
K predplatnému Dieťaťa získavate ako darček aj špeciál Dojčiatko & batoľa (ktorý si môžete objednať aj samostatne prostredníctvom distributéra tu ).

O autorovi

Podobné články

0 komentárov

Zatiaľ bez komentára!

Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok