Budeme potrebovať:
500 g uvarených zemiakov, 100 g čerstvého alebo mrazeného listového špenátu, 100 g nahrubo nastrúhaného parmezánu, 3 žĺtky, 1 vajce, 3 polievkové lyžice škrobovej múčky, 1 zväzok čerstvého oregana, 0,5 dl olivového oleja, mleté čierne korenie, soľ
Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Pridáme celé vajce a žĺtky, škrobovú múčku, rozmrznuté špenátové listy prekrájame, pridáme nakrájané oregano, osolíme, okoreníme a premiešame. Pomocou dvoch lyžíc tvoríme zo zmesi väčšie knedličky, ktoré poukladáme na podložku na naparovanie do hrnca s vriacou vodou (alebo do parného hrnca) a paríme asi 5 minút. Knedličky rozdelíme na taniere, prelejeme trochou olivového oleja, posypeme čerstvo nastrúhaným parmezánom a okamžite podávame.
rubrika Receptár, časopis Dieťa
Foto Profimedia.sk
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok