8 šálok ružičkového kelu, 4 šálky červeného hrozna, 2 pl olivového oleja, 1 ČL sušeného tymianu, hrubozrnná soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 2 ČL balzamikového octu, 2/3 šálky nahrubo nasekaných jadier vlašských orechov
Rúru vyhrejeme na 220 °C. Hlboký plech vystelieme papierom na pečenie, na ktorý poukladáme očistený a umytý ružičkový kel (väčšie ružičky prekrojíme na polovice) a bobuľky hrozna. Premiešame s olivovým olejom a tymianom, osolíme a okoreníme podľa chuti. Zapekáme približne 15 až 20 minút. Preložíme do misy, ochutíme balzamikovým octom a posypeme jadrami vlašských orechov, ktoré sme nasekali nahrubo a opiekli na suchej panvici. Dobre premiešame a podávame najlepšie ešte teplé.
rubrika Receptár, časopis Dieťa
Foto shutterstock.com
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok