Špargľový šalát | Dieťa.sk - Váš sprievodca svetom tehotenstva a rodičovstva

Špargľový šalát

Špargľový šalát

Budeme potrebovať:
1 zväzok zelenej špargle, 1/2 viazaničky reďkovky, 1 šálka listového mangoldu alebo baby špenátu, 2 polievkové lyžice (PL) nasekanej pažítky
Zálievka: šťava z 1 pomaranča, 1 PL olivového oleja, trošku soli a čierneho mletého korenia

Špargľu umyjeme, odstránime z nej tuhé konce a uvaríme ju v pare. Uvarenú špargľu necháme vychladnúť a v mise ju zmiešame s umytým a vysušeným mangoldom alebo baby špenátom. Pridáme na tenučké plátky nakrájanú reďkovku a posypeme pažítkou. Šalát zalejeme pomarančovou zálievkou a jemne premiešame. Podávame s celozrnným chlebom ako samostatné ľahké jedlo alebo ako zeleninovú prílohu.

rubrika Receptár, časopis Dieťa
Foto shutterstock.com

 

ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.

O autorovi

Podobné články

0 komentárov

Zatiaľ bez komentára!

Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok