2 a ½ šálky ružičiek brokolice, 2 – 3 šálky zeleninového vývaru (môžeme použiť kocku zeleninového bujónu), 1 malá nakrájaná cibuľa, 1 roztlačený strúčik cesnaku, 2 polievkové lyžice (PL) olivového oleja, ½ šálky uvarenej ryže, 1 šálka rastlinného mlieka (kto nechce vegánsku verziu, môže použiť kravské mlieko), bazalka alebo tymian, na ochutenie lahôdkové droždie (Tebi droždie), čerstvá citrónová šťava, čierne mleté korenie
V hrnci osmažíme na olivovom oleji cibuľu a cesnak dozlatista. Do hrnca prilejeme ½ šálky zeleninového vývaru, do ktorého pridáme uvarenú ryžu. Povaríme, kým ryža nevsiakne takmer všetku tekutinu. Pridáme 1 a ½ šálky vývaru a čerstvú brokolicu, ktorú varíme, kým nie je mäkká. Polievku následne v mixéri rozmixujeme dohladka, pridáme mlieko a zvyšok zeleninového vývaru tak, aby polievka bola dostatočne hustá (nemusíme použiť všetok vývar). Môžeme pridať aj bazalku či tymian, soľ a čierne mleté korenie podľa chuti. Polievku nalejeme nazad do hrnca a môžeme ju ochutiť trochou lahôdkového droždia (pridáme, ako komu chutí). Pred podávaním ešte ochutíme citrónovou šťavou.
Dobrú chuť!
časopis Dieťa
Foto Shutterstock
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok