Brokolicovo-hrášková kaša | Dieťa.sk - Váš sprievodca svetom tehotenstva a rodičovstva

Brokolicovo-hrášková kaša

Brokolicovo-hrášková kaša

Budeme potrebovať:
1 stredne veľký zemiak, ½ šálky ružičiek brokolice, ½ šálky mrazeného hrášku (v sezóne použijeme čerstvý), troška mletej rasce

Ošúpaný a nakrájaný zemiak vložíme spolu s brokolicou do kastrólika. Zeleninu povrch zalejeme vodou a dochutíme rascou. Privedieme do varu a stíšime plameň. Asi po 7 minútach pridáme mrazený hrášok a zeleninu varíme domäkka. Uvarenú zeleninu vložíme do nádoby mixéra a rozmixujeme ju na kašu spolu s kvapkou olivového oleja. Vývar zo zeleniny postupne prilievame tak, aby mala kaša hustú konzistenciu. Kašu hneď podávame. Zvyšok môžeme zamraziť, ale len vtedy, ak sme použili čerstvý hrášok. Už raz rozmrazené potraviny po ich spracovaní opätovne nemrazíme.

rubrika Detičkám pod zúbok, časopis Dieťa
Foto Shutterstock.com

 

ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.

O autorovi

Podobné články

0 komentárov

Zatiaľ bez komentára!

Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok