Brokolicový nákyp s parmezánom | Dieťa.sk - Váš sprievodca svetom tehotenstva a rodičovstva

Brokolicový nákyp s parmezánom

Brokolicový nákyp s parmezánom

500 g brokolice, 200 g pochúťkovej smotany, 100 g strúhaného tvrdého syra, 4 vajcia, 150 g hrubej múky, 1/2 čajovej lyžičky (ČL) bezfosfátového prášku do pečiva, 1 ČL sypkého zeleninového bujónu, 1 ČL provensálskeho korenia, 2 PL strúhaného parmezánu, soľ, mleté čierne korenie, tuk na vytretie pekáčika

Brokolicu očistíme, povaríme ju v osolenej vode 2 minúty, prudko ju schladíme studenou vodou a necháme odkvapkať. Rozoberieme ju na ružičky, stonku očistíme a pokrájame na drobno. V mise rozmiešame  pochúťkovú smotanu s najemno nastrúhaným syrom, soľou, korením, provensálskym korením a zeleninovým bujónom. Vajcia rozšľaháme, múku zmiešame s práškom do pečiva a všetko zamiešame do hmoty. Zmes nalejeme do tukom vytretej zapekacej misy alebo pekáčika, posypeme parmezánom, vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a upečieme  dozlatista. Nákyp sa hodí k zemiakom, cestovinám, môžete ho však podávať aj len s pečivom a šalátom.

Dobrú chuť !

časopis Dieťa
foto Profimedia.sk

 

 

O autorovi

Podobné články

0 komentárov

Zatiaľ bez komentára!

Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok