500 g brokolice, 200 g pochúťkovej smotany, 100 g strúhaného tvrdého syra, 4 vajcia, 150 g hrubej múky, 1/2 čajovej lyžičky (ČL) bezfosfátového prášku do pečiva, 1 ČL sypkého zeleninového bujónu, 1 ČL provensálskeho korenia, 2 PL strúhaného parmezánu, soľ, mleté čierne korenie, tuk na vytretie pekáčika
Brokolicu očistíme, povaríme ju v osolenej vode 2 minúty, prudko ju schladíme studenou vodou a necháme odkvapkať. Rozoberieme ju na ružičky, stonku očistíme a pokrájame na drobno. V mise rozmiešame pochúťkovú smotanu s najemno nastrúhaným syrom, soľou, korením, provensálskym korením a zeleninovým bujónom. Vajcia rozšľaháme, múku zmiešame s práškom do pečiva a všetko zamiešame do hmoty. Zmes nalejeme do tukom vytretej zapekacej misy alebo pekáčika, posypeme parmezánom, vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a upečieme dozlatista. Nákyp sa hodí k zemiakom, cestovinám, môžete ho však podávať aj len s pečivom a šalátom.
Dobrú chuť !
časopis Dieťa
foto Profimedia.sk
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok