Broskyňové rezy s ricottou | Dieťa.sk - Váš sprievodca svetom tehotenstva a rodičovstva

Broskyňové rezy s ricottou

Broskyňové rezy s ricottou

1 veľký broskyňový kompót (v sezóne použijeme čerstvé broskyne), 250 g ricotty, 1 vajce, 1/4 lyžičky  (ČL) mletej vanilky, 1 polievková lyžica (PL) citrónovej šťavy, 1 ČL citrónovej  kôry, 50 g práškového cukru, 40 g ošúpaných mletých mandlí, 1 PL  maizeny, 400 g lístkového cesta, múka na pomúčenie dosky, bielok alebo voda na potretie, práškový cukor na posypanie

Broskyne dáme do sitka a necháme ich dobre odkvapkať. Ricottu rozmiešame s vajcom, citrónovou šťavou, kôrou, maizenou, vanilkou, práškovým cukrom a mletými mandľami. Z lístkového cesta odkrojíme  tretinu a odložíme ju bokom. Zvyšok cesta rozváľame na pruh, položíme na plech vyložený papierom na pečenie, asi 1 cm okraja cesta potrieme vodou alebo bielkom, prehneme a vytvoríme nízky okraj. Potrieme  ochutenou ricottou a pokryjeme broskyňami. Zvyšok cesta rozvaľkáme na pruh, prejdeme po ňom valčekom na cesto, ktorý vytvára z cesta mriežku, položíme cez  broskyne a okraje zasunieme pod spodný diel. Plech vložíme do rúry  vyhriatej na 200 °C, po 10 minútach znížime teplotu na 180 °C a upečieme dozlatista. Hotový múčnik posypeme práškovým cukrom.

časopis Dieťa
Foto Profimedia.sk

ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji. K predplatnému Dieťaťa získavate ako darček aj špeciály Dojčiatko & batoľa (ktoré si môžete objednať aj samostatne prostredníctvom distributéra tu ).

 

O autorovi

Podobné články

0 komentárov

Zatiaľ bez komentára!

Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok