Čerešňová bublanina | Dieťa.sk - Váš sprievodca svetom tehotenstva a rodičovstva

Čerešňová bublanina

Čerešňová bublanina

Budeme potrebovať:

30 dag práškového cukru, 5 vajec, 8 polievkových lyžíc (PL) vlažnej vody, 1,5 dl rastlinného oleja, 30 dag hrubej výberovej múky, 1 PL bezfosfátového prášku do pečiva, trocha citrónovej kôry (z chemicky neošetreného citróna), čerešne (možno zamieňať iným ovocím v závislosti od sezóny)

Do misy oddelíme žĺtky a z bielok vyšľaháme v druhej mise tuhý sneh – počas šľahania k nim pridáme štipku soli. Do žĺtok primiešame práškový cukor a dobre vyšľaháme – postupne primiešavame vlažnú vodu a olej. Opatrne vmiešame sneh z bielok a napokon primiešame aj múku, prášok do pečiva a citrónovú kôru. Hlboký plech vytrieme rastlinným olejom a vysypeme múkou. Nalejeme doň cesto, na ktoré nahusto pokladieme poumývané a odkvapkané čerešne. Časť z nich môžeme poprášiť múkou, aby nám nesadli naspodok bublaniny. Je len na nás, či dáme do koláča čerešne s kôstkami alebo si dáme trošku viac práce a kôstky odstránime. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 45 minút. Bublanina je upečená, keď špajdľa zapichnutá do nej zostane suchá a cesto sa na ňu nelepí. Bublaninu necháme vychladnúť, poprášime práškovým cukrom a podávame.

(red)

Foto Shutterstock.com

Viac chutných receptov nájdete v rubrike Receptár

ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.

 

O autorovi

Podobné články

0 komentárov

Zatiaľ bez komentára!

Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok