1 konzerva cíceru (asi 400 g), 250 g rajčín, 100 g čiernych olív bez kôstok, 2 PL mungo klíčkov, nasekaná zelená petržlenová vňať alebo bazalka
Zálievka: 2 PL panenského olivového oleja, 1 PL vinného octu, 1 čajová lyžička (ČL) citrónovej šťavy, soľ, mleté čierne korenie
Cícer zlejeme a necháme odkvapkať. Rajčiny umyjeme a nakrájame. Do misky vložíme cícer, nakrájané rajčiny, čierne olivy a klíčky. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať alebo bazalku, prelejeme zálievkou pripravenou z uvedených prísad a dochutíme soľou a korením. Podávame s čerstvým celozrnným pečivom.
Pripravila Renáta Krausová
Zdroj časopis Dieťa
Foto Thinkstock
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok