Na 12 veľkých mafinov potrebujeme:
3/4 šálky roztlačených zrelých banánov, 3/4 šálky + 2 polievkové lyžice (PL) nesladeného mandľového mlieka (môžete nahradiť iným mliekom), 1 čajovú lyžičku (ČL) jablčného octu, 1/4 šálky javorového sirupu, 1 ČL vanilkového extraktu, 1/4 šálky kokosového oleja, 2 šálky špaldovej múky, 6 PL kokosového cukru (alebo brezového či trstinového cukru), 2 ČL bezfosfátového prášku na pečenie, 1,5 ČL mletej škorice, 1/2 ČL soli, 1/2 šálky nasekaných jadier vlašských orechov, 1 šálka čučoriedok
Rúru na pečenie predhrejeme na 180 °C a vymastíme mafinovú formu. Roztlačené banány dáme do stredne veľkej misy, pridáme, mandľové mlieko, jablčný ocot, javorový sirup a vanilkový extrakt. Premiešame. Ak je kokosový olej stuhnutý, tak ho rozpustíme v hrnčeku na miernom ohni a odstavíme. Vo veľkej mise zmiešame suché ingrediencie – múku, cukor, prášok do pečenia, mletú škoricu a soľ. Kokosový olej vmiešame do mokrej zmesi a túto zmes pridáme k suchým ingredienciám a dôkladne premiešame. Jemne vmiešame orechy a čučoriedky. Cestom naplníme formu na mafiny do ¾ a navrch každého mafinu položíme zopár čučoriedok. Pečieme na 180 °C asi 25 minút. Či sú mafiny upečené, vyskúšame zapichnutím špajdle do mafinu. Ak sa na ňu cesto nenalepí, mafiny sú upečené. Vyberieme ich z rúry a necháme vychladnúť.
Prajeme vám dobrú chuť!
rubrika Receptár, časopis Dieťa
Foto 123rf.com
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok