Budeme potrebovať:
2 polievkové lyžice (PL) olivového oleja, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, veľká cuketa (alebo viac menších), troška drvenej rasce, troška muškátového orieška, 3 zemiaky, 1 kocka bio zeleninového bujónu, čierne mleté korenie, podľa chuti sójová omáčka Shoyu, citrón, osmažené šampiňóny alebo osmažené kocky chleba, petržlenová vňať
Na rozpálenom oleji osmažíme nahrubo nakrájanú cibuľu, pridáme rascu. Premiešame a za chvíľku pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, trošku čerstvo nastrúhaného muškátového orieška, nahrubo nakrájanú cuketu a zemiaky. Zalejeme horúcou vodou a varíme, kým nie je zelenina mäkká. Prichutíme zeleninovým bujónom, čiernym mletým korením a sójovou omáčkou. Po uvarení rozmixujeme tyčovým mixérom (pre istotu odoberieme do šálky trochu vývaru z polievky – podľa hustoty po rozmixovaní vývar môžeme do polievky pridať tak, aby polievka zostala hustá, krémová). Do polievky netreba pridávať smotanu, je vynikajúca aj bez nej. Pri servírovaní pridáme petržlenovú vňať, osmažené plátky šampiňónov alebo osmažené kocky chleba a pokvapkáme troškou čerstvej citrónovej šťavy.
Náš tip: Krémové zeleninové polievky výborne ochutí tekvicový olej, ktorým pokvapkáme polievku pri servírovaní.
Renáta Krausová
rubrika Receptár, časopis Dieťa
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
K predplatnému Dieťaťa získavate ako darček aj špeciál Dojčiatko & batoľa (ktorý si môžete objednať aj samostatne prostredníctvom distributéra tu ).
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok