600 g mladých cukiet, 50 g jadier vlašských orechov (najemno nasekaných), 200 g syra balkánskeho typu, 2 vajcia, 100 až 120 g polohrubej múky, 1 strúčik cesnaku, 2 jarné cibuľky s vňaťou, soľ, mleté čierne korenie, 2 rajčiny, tuk na smaženie
Cukety umyjeme, osušíme (prípadne ošúpeme) a nahrubo nastrúhame. Osolíme ich, premiešame a necháme asi 10 minút stáť. Prebytočnú tekutinu vytlačíme a vylejeme. Do nastrúhanej cukety vmiešame žĺtka, nasekané orechy, 70 g rozdrobeného syra, korenie, 1 najemno nasekanú cibuľku aj s vňaťou, prelisovaný cesnak, múku a nakoniec ušľahaný sneh z bielok. Panvicu vytrieme tukom, kladieme na ňu lyžicou malé kopčeky cesta a pomaly ich usmažíme z oboch strán dozlatista. Upečené placky posypeme zvyškom rozdrobeného syra, na kocky nakrájanými rajčinami a nasekanou cibuľkou.
časopis Dieťa
Foto Profimedia.sk
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok