Cuketový nákyp | Dieťa.sk - Váš sprievodca svetom tehotenstva a rodičovstva

Cuketový nákyp

Cuketový nákyp

750 g mladých cukiet, 200 g pochúťkovej smotany, 150 g najemno nastrúhaného ementálu, soľ, čierne mleté korenie, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, 1 lyžička sypkého zeleninového bujónu, 4 vajcia, 150 g polohrubej múky, 1 lyžička bezfosfátového prášku do pečiva

Na hrubom strúhadle nastrúhame umyté, neošúpané cukety (staršie rozpolíme a vydlabeme semená). Osolíme ich, premiešame a necháme 15 minút stáť a potom z nich vytlačíme prebytočnú tekutinu. V mise rozmiešame smotanu s ementálom, soľou, korením, petržlenovou vňaťou, zeleninovým bujónom, vajcami a polohrubou múkou zmiešanou s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame cuketu. Cesto nalejeme do olejom vytrenej zapekacej misy, vložíme do vyhriatej rúry a pozvoľna upečieme do zlatista.

časopis Dieťa
Foto Profimedia.sk

 

 

ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.

 

O autorovi

Podobné články

0 komentárov

Zatiaľ bez komentára!

Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok