750 g mladých cukiet, 200 g pochúťkovej smotany, 150 g najemno nastrúhaného ementálu, soľ, čierne mleté korenie, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, 1 lyžička sypkého zeleninového bujónu, 4 vajcia, 150 g polohrubej múky, 1 lyžička bezfosfátového prášku do pečiva
Na hrubom strúhadle nastrúhame umyté, neošúpané cukety (staršie rozpolíme a vydlabeme semená). Osolíme ich, premiešame a necháme 15 minút stáť a potom z nich vytlačíme prebytočnú tekutinu. V mise rozmiešame smotanu s ementálom, soľou, korením, petržlenovou vňaťou, zeleninovým bujónom, vajcami a polohrubou múkou zmiešanou s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame cuketu. Cesto nalejeme do olejom vytrenej zapekacej misy, vložíme do vyhriatej rúry a pozvoľna upečieme do zlatista.
časopis Dieťa
Foto Profimedia.sk
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok