Budeme potrebovať:
3 šálky uvareného cíceru, 250 g cvikly, 2 veľké strúčiky cesnaku, 90 ml kvalitného tahini, ½ polievkovej lyžice soli (podľa chuti), 1 čajovú lyžičku (ČL) mletej rasce, 180 ml vychladenej vody, v ktorej sme varili cícer, 4 – 5 ČL citrónovej šťavy
Na ozdobu: čerstvú pažítku, pochúťkovú smotanu, tekvicové, slnečnicové a sezamové semienka
Umytú cviklu uvaríme, po vychladnutí ju ošúpeme a najemno nastrúhame. Do nádoby mixéra nalejeme vodu z varenia cícera, citrónovú šťavu a pridáme tahini, cviklu a cícer. Zmes mixujeme dohladka, ak je prihustá, prilejeme ešte vodu z varenia cícera. Napokon hummus ochutíme soľou, mletou rascou, cesnakom, prípadne ešte citrónovou šťavou podľa potreby. Cviklový hummus preložíme do misky, v ktorej ho budeme servírovať. Povrch ozdobíme pochúťkovou smotanou, posypeme semienkami a nadrobno nakrájanou pažítkou. Hummus si naberáme paličkami pripravenými zo zeleniny (uhorka, mrkva, cukina) či kúskami listového šalátu alebo chrumkavými chlebovými tyčinkami.
rubrika Receptár, časopis Dieťa
Foto Shutterstock.com
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok