SENDVIČ S TUNIAKOVOU NÁTIERKOU
150 g tuniaka vo vlastnej šťave, 50 g zmäknutého masla, štipka soli, 100 g krémového syra (napr. Lučina), 2 plátky kvalitného toastového chleba, 3 kúsky šalátových listov
Z tuniaka zlejeme vodu a v miske ho metličkou vymiešame s maslom, štipkou soli a krémovým syrom. V hriankovači opečieme do zlatista dva toastové chleby, jeden natrieme asi tretinou nátierky preložíme šalátom a zakryjeme druhým chlebíkom.
SENDVIČ S CÍCEROVOU NÁTIERKOU A RUKOLOU
250 g uvareného cíceru, 2 polievkové lyžice (PL) citrónovej šťavy, 1 pretlačený strúčik cesnaku, 1 PL tahini (sezamovej) pasty, 100 ml olivového oleja, 1 PL sezamového oleja (nemusí byť), 1/2 čajovej lyžičky (ČL) soli, voda na zriedenie, hrsť rukoly, 2 plátky kvalitného toastového chleba
Uvarený cícer vymixujeme dohladka s cesnakom, citrónovou šťavou, tahini, olejom a soľou. Podľa potreby zriedime s prevarenou a odstátou vodou alebo vývarom, aby sme dosiahli želanú konzistenciu nátierky. Vodu prilievame po lyžičkách. Toastový chlieb opečieme v hriankovači, jeden natrieme cícerovou nátierkou, poukladáme naň rukolové listy a zakryjeme druhým chlebíkom.
JOGURTOVÝ DIP S OVOCNÝM ŠPÍZOM
100 ml smotanového jogurtu, 1 ČL medu, 1/4 ČL škorice, ovocie podľa chuti a sezóny
Všetko spolu ručne vymiešame a naplníme do skleneného pohárika. Ovocie podľa chuti nakrájame na menšie kusy (ak treba) a napichneme na špajdľu. Podávame spolu s jogurtom.
Všetkým deťom prajeme dobrú chuť.
(red)
Foto Lucka – Tvoj vodný anjel
rubrika Detičkám pod zúbok, magazín Dieťa
Recept sme pripravili v spolupráci s dojčenskou vodou Lucka.
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok