300 g lístkového cesta, 4 až 5 stredne zrelých hrušiek, šťava z 1 citróna, 2 polievkové lyžice (PL) práškového cukru, 1 čajová lyžička škorice, 1 vajce, 4 PL smotany alebo mlieka, 50 g mandľových lupienkov, 50 g hrozienok, múka na pomúčenie dosky
Veľkú koláčovú formu vyložíme papierom na pečenie (obvod formy vopred vymastíme, papier tak lepšie priľne ku forme). Cesto vyvaľkáme do tvaru kruhu a položíme na papier. Povrch potrieme rozšľahaným vajcom. Hrušky ošúpeme, rozpolíme, vykrojíme jadrovník a každú polovicu nakrájame na šesť častí. Dáme do misky a hneď zalejeme citrónovou šťavou. Pripravené hrušky naukladáme na cesto. Zvyšok vajca rozšľaháme so smotanou a hrušky s ním potrieme, posypeme ich hrozienkami, škoricou, cukrom a nakoniec mandľami. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C, po 10 minútach znížime teplotu na 180 °C a upečieme dozlatista. Hotový koláč môžeme posypať práškovým cukrom.
Foto Profimedia.sk
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji. K predplatnému Dieťaťa získavate ako darček aj špeciály Dojčiatko & batoľa (ktoré si môžete objednať aj samostatne prostredníctvom distributéra tu ).
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok