Budeme potrebovať:
1 šálka mandlí aj so šupkou, 4 šálky vody, 1 PL javorového sirupu (alebo iného, ktorý používame, či medu), 4 datle bez kôstky, 15 jahôd, ½ ČL vanilkového extraktu
Mandle namočíme do vody aspoň na 4 hodiny pred prípravou mandľového mlieka, najlepšie cez noc. Pred mixovaním mandle prepláchneme, vložíme ich do nádoby mixéra, prilejeme 4 šálky vody a poriadne rozmixujeme. Vody môžeme pridať aj menej, ak chceme mlieko hustejšie. Mlieko precedíme cez plátenko, ktoré poriadne vyžmýkame – zostane nám mandľová drvina, ktorú si odložíme do chladničky a môžeme ju použiť do obilnej kaše či do koláčov. Mlieko nalejeme nazad do mixéra, pridáme datle, javorový sirup, odstopkované a umyté jahody. Ochutíme vanilkovým extraktom a poriadne rozmixujeme. Pijeme čerstvé alebo pred podávaním necháme vychladiť v chladničke.
rubrika Receptár, časopis Dieťa
Foto shutterstock.com
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok