1 karfiol, asi 1 pohár hladkej múky, 5 – 8 strúčikov cesnaku, 5 vajec, troška čierneho mletého korenia, 1/2 lyžičky mletej rasce, 1 cibuľa, 1 – 2 polievkových lyžíc vody, malý zväzok petržlenovej vňate, soľ, olej na vyprážanie
Karfiol namočíme na 30 minút do osolenej vody, vyberieme ho, opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. Nastrúhame ho alebo najemno nasekáme. Preosiatu múku zmiešame s korením a štipkou soli, rozmiešame s vodou, pridáme vajce, prelisované strúčiky cesnaku, najemno nasekanú cibuľu, petržlenovú vňať a karfiol. Všetko dobre premiešame a podľa potreby zahustíme múkou. Na panvici rozohrejeme olej, pomocou naberačky tvoríme lievance a usmažíme ich z oboch strán dozlatista. Položíme ich na papierový obrúsok, aby doň vsiakol prebytočný tuk. Lievance podávame teplé s bielym jogurtom, chlebom a čerstvou zeleninou.
Dobrú chuť!
časopis Dieťa
Foto Profimedia.sk
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok