3 polievkové lyžice (PL) olivového oleja, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, 6 šálok (800 g) sladkých zemiakov (batátov) nakrájaných na kocky, 1 šálka nahrubo nakrájanej (130 g) mrkvy, 8 šálok vody, 1 šálka (240 g) bieleho jogurtu, 1 PL trstinového cukru, morská soľ a sladká mletá paprika na ochutenie, uvarený hrášok a petržlenová vňať na ozdobenie
Vo veľkom hrnci zohrejeme olej, pridáme cesnak, ktorý smažíme asi 2 minúty. Pridáme sladké zemiaky a mrkvu, dusíme 5 minút pri občasnom miešaní. Pridáme vodu a zvýšime teplotu. Keď začne voda vrieť, počkáme asi 5 minút. Potom znížime teplotu a varíme asi 30 minút. Vypneme a necháme odstáť asi 10 minút. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom, vmiešame do nej jogurt a pridáme cukor. Opäť zohrejeme, ochutíme soľou a paprikou. Podľa potreby môžeme ešte pridať vodu alebo jogurt, aby sme dosiahli požadovanú konzistenciu. Na tanieri môžeme ozdobiť uvareným hráškom a petržlenovou vňaťou.
časopis Dieťa
Foto Shutterstock.com
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
K predplatnému Dieťaťa získavate ako darček aj špeciál Dojčiatko & batoľa (ktorý si môžete objednať aj samostatne prostredníctvom distributéra tu ).
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok