Budeme potrebovať:
½ malej červenej cibule, 2 až 3 PL bieleho balzamikového octu, soľ, biele mleté korenie, 2 až 3 plátky melónu, 3 reďkovky, 2 až 3 pomaranče, 150 g kozieho syru, petržlenová vňať alebo pažítka, panenský olivový olej na ochutenie
Cibuľu nakrájame na tenké kolieska, vložíme ju do misy a premiešame ju s 2 až 3 lyžicami bieleho balzamikového octu. Pridáme štipku soli a necháme postáť. Reďkovku nakrájame na tenké plátky, ktoré poukladáme na tanier a mierne posypeme soľou a korením. Necháme ju postáť. Pomaranče ošúpeme a vykrojíme len dužinu, vytečenú šťavu si zachytíme a pridáme ju napokon do šalátu. Plátky melónu zbavíme semienok a nakrájame na kúsky. V mise zmiešame melón, pomaranč, reďkovku s cibuľou, pridáme zachytenú šťavu z pomarančov, trocha oleja a kúsky kozieho syra. Posypeme petržlenovou vňaťou. Pred servírovaním necháme chvíľu postáť v chladničke.
Náš tip: Šalát môžete ešte posypať opečenými a nasekanými jadrami vlašských orechov.
Renáta Krausová
rubrika Receptár, časopis Dieťa
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
K predplatnému Dieťaťa získavate ako darček aj špeciál Dojčiatko & batoľa (ktorý si môžete objednať aj samostatne prostredníctvom distributéra tu ).
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok