Čo budeme potrebovať?
Na cesto: 160 g hladkej múky, 110 g masla, 50 g práškového cukru, 1 vajce, 1 čajová lyžička (ČL) citrónovej kôry
Na tvarohovú plnku: 250 ml smotany na šľahanie, 250 g tučného tvarohu, 3 vajcia, 70 g trstinového cukru, 1 ČL citrónovej kôry
Na ozdobu: rôzne drobné ovocie
Z múky, rozpusteného vlažného masla, cukru, vajca a nastrúhanej citrónovej kôry rýchlo vymiesime tuhé cesto. Cesto odložíme na pol hodiny do chladničky, aby sa odležalo. Tvarohovú plnku si pripravíme dôkladným rozmiešaním šľahačky s tvarohom, vajcami, cukrom a citrónovou kôrou. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vložíme ho do formy na pečenie tak, aby sme mali cestom pokryté aj boky formy. Na cesto navrstvíme tvarohovú plnku. Pečieme 45 minút až hodinu vo vopred vyhriatej rúre na 160 °C. Po upečení na vychladnutý koláč navrstvíme rôzne drobné ovocie.
Prajeme vám dobrú chuť
rubrika Receptár, časopis Dieťa
Foto Shutterstock.com
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok