Na 4 až 6 porcií: 2 šálky zeleninového vývaru (čerstvý alebo z bio kocky), soľ, 1 šálka prepláchnutej quinoy, 2 šálky mladého čerstvého hrášku, ¼ šálky lístočkov mäty piepornej, 2 PL najemno nastrúhanej citrónovej kôry (z chemicky neošetreného citróna), ¼ šálky olivového oleja, čierne mleté korenie podľa chuti
V stredne veľkom hrnci privedieme do varu zeleninový vývar, ktorý osolíme podľa chuti. Pridáme quinou, znížime teplotu, hrniec prikryjeme a varíme asi 15 minút, kým vývar nevsiakne do quinoy. Quinou dáme do veľkej misy vychladnúť. Medzitým v stredne veľkom hrnci privedieme do varu vodu, ktorú mierne osolíme a keď zovrie, vhodíme do nej na minútu mladý hrášok. Potom hrášok schladíme v studenej vode, aby sa zastavil proces varenia a hrášok si uchoval sviežu farbu. Do quinoy pridáme hrášok, nasekanú mätu, citrónovú kôru, olivový olej a prichutíme čiernym mletým korením. Dôkladne premiešame a podávame.
časopis Dieťa
Foto Shutterstock.com
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji. K predplatnému Dieťaťa získavate ako darček aj špeciály Dojčiatko & batoľa (ktoré si môžete objednať aj samostatne prostredníctvom distributéra tu ).
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok