250 g šošovice, 1 cibuľa, 1 červená paprika, 2 rajčiny, hrsť petržlenovej vňate, pažítka, 2 polievkové lyžice (PL) olivového oleja, 2 PL balzamikového octa, troška hnedého cukru, soľ, čierne mleté korenie
Šošovicu preberieme, umyjeme a uvaríme. Precedíme a necháme ju v mise vychladnúť. Na olivovom oleji osmažíme na tenké plátky nakrájanú cibuľu a nakrájanú papriku. Mierne podusíme a vmiešame do šošovice. Pridáme nadrobno nasekanú pažítku, petržlenovú vňať. Primiešame balzamikový ocot, prichutíme troškou hnedého cukru, osolíme a okoreníme. Všetko riadne premiešame a napokon pridáme aj na mesiačiky nakrájané rajčiny. Podávame s celozrnným chlebom.
Foto Thinkstock.com
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji. K predplatnému Dieťaťa získavate ako darček aj špeciál Dojčiatko & batoľa (ktoré si môžete objednať aj samostatne prostredníctvom distributéra tu ).
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok