(2 porcie)
4 vajcia, 3 cherry paradajky, 1 jarná cibuľka, soľ a čierne mleté korenie, 1/3 zväzku zelenej špargle, 1/2 šálky nakrájaných zelených fazuľových strukov) – ak nechceme použiť fazuľové struky, tak len pridáme viac špargle, olivový olej, petržlenová vňať
Výhonky zelenej špargle opláchneme a spodnú tretinu špargle olúpeme škrabkou na zemiaky Ak má špargľa spodné konce drevnaté, odrežeme z nich asi 3 cm. Špargľu aj fazuľkové struky uvaríme v mierne osolenej vode. Na rozhorúčený olej na panvici dáme osmažiť nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku. Pridáme rozmiešané vajcia, ktoré sme dochutili soľou a čiernym mletým korením, navrch pokladieme špargľu, fazuľkové struky a nakrájané cherry rajčinky. Omeletu pečieme, kým nie je aj vrch omelety hotový. Napokon necháme omeletu ešte niekoľko minút zapiecť vo vopred rozhorúčenej rúre. Pred podávaním posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
časopis Dieťa
Foto Shutterstock.com
ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji.
K predplatnému Dieťaťa získavate ako darček aj špeciál Dojčiatko & batoľa (ktorý si môžete objednať aj samostatne prostredníctvom distributéra tu ).
Zatiaľ bez komentára!
Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok