Tekvicové gnocchi so špenátom | Dieťa.sk - Váš sprievodca svetom tehotenstva a rodičovstva

Tekvicové gnocchi so špenátom

Tekvicové gnocchi so špenátom

600 g Hokkaido tekvice, 200 g ošúpaných zemiakov, 2 žĺtky, 2 PL masla, 280 g hladkej múky, 2 čajové lyžičky (ČL) soli, strúhaný muškátový oriešok, mleté čierne korenie podľa chuti

Tekvicu a zemiaky nakrájame na menšie kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Hokkaido tekvicu netreba šúpať, šupa pri tepelnej úprave zmäkne. Po uvarení necháme zeleninu odkvapkať na sitku, pretlačíme ju lisom na zemiaky a zbavíme prebytočnej vody. Ešte teplú zeleninu zmiešame s maslom, primiešame žĺtky a necháme úplne vychladnúť. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu. Do vychladnutej zeleniny lyžicou vmiešame múku, soľ, muškátový oriešok a korenie. Ak je cesto lepkavé, pridáme ešte múku. Na pomúčenej doske z cesta vytvarujeme valček, ktorý nakrájame asi na 2,5 cm hrubé kúsky. Tie jemne roztlačíme vidličkou. Odložíme ich na dobre pomúčený plech. Gnocchi postupne uvaríme vo vriacej vode, keď vyplávajú na hladinu, vyberieme ich dierovanou naberačkou. Kým varíme ďalšie gnocchi, tie už uvarené odložíme v zakrytej zapekacej mise do rúry vyhriatej na 100 °C. Podávame ich so špenátom, ktorý sme sparili na troške masla a posypané parmezánom.

časopis Dieťa
Foto Thinkstock.com

ZAUJALI VÁS NAŠE ČLÁNKY?
Podporiť nás môžete predplatením časopisu Dieťa tu alebo kúpou časopisu Dieťa vo voľnom predaji. K predplatnému Dieťaťa získavate ako darček aj špeciály Dojčiatko & batoľa (ktoré si môžete objednať aj samostatne prostredníctvom distributéra tu ).

 

O autorovi

Podobné články

0 komentárov

Zatiaľ bez komentára!

Môžete byť prvý, kto komentuje tento článok