Cviklový hummus
Budeme potrebovať: 3 šálky uvareného cíceru, 250 g cvikly, 2 veľké strúčiky cesnaku, 90 ml kvalitného tahini, ½ polievkovej lyžice soli (podľa chuti), 1 čajovú lyžičku (ČL) mletej rasce, 180
Budeme potrebovať: 3 šálky uvareného cíceru, 250 g cvikly, 2 veľké strúčiky cesnaku, 90 ml kvalitného tahini, ½ polievkovej lyžice soli (podľa chuti), 1 čajovú lyžičku (ČL) mletej rasce, 180
200 g šošovice (namiesto cíceru, ktorý sa používa na prípravu hummusu), 2 polievkové lyžice (PL) panenského olivového oleja, 2 PL citrónovej šťavy, 1 PL pasty tahini (rozomleté sezamové semienka) alebo
1 PL rasce, 25 g obschnutého chleba bez kôrky, 200 g uvarenej cvikle, 1 veľký strúčik cesnaku (ošúpaný a pretlačený), asi 1 PL tahini (pasta zo sezamových semienok), šťava z 1
Hummus je pasta z cícera a tahini (pasta zo sezamových semienok).
© 2018 PRO LIBERTATE Publishing, s. r. o.