Jablkový koláč s mandľovými lupienkami
3 šálky mandľovej múky (mandle si najemno namelieme), 1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva, štipka soli, 1 a 1/2 šálky kokosového cukru (alebo iného), 1/2 šálky tekutého kokosového oleja, 6
3 šálky mandľovej múky (mandle si najemno namelieme), 1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva, štipka soli, 1 a 1/2 šálky kokosového cukru (alebo iného), 1/2 šálky tekutého kokosového oleja, 6
1 šálka jadier pekanových orechov (alebo jadier vlašských prechov), 230 g + 1 PL hladkej špaldovej múky, štipka soli, 180 g nakrájaného masla, 5 – 6 PL studenej vody, 4
3 stredne veľké batáty, 2 PL masla, 1 malá, nadrobno nakrájaná cibuľa, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, 1 ČL čerstvého nastrúhaného ďumbiera (podľa chuti môže byť aj viac, 1/4 ČL čerstvo
(4 porcie) Sirup z jablčnej šťavy: 4 šálky jablčnej šťavy, 2 PL masla, 1 PL trstinového cukru (voliteľne kokosového cukru), 1 ČL vanilkového extraktu, ½ ČL mletej škorice Cesto: 3 veľké
© 2018 PRO LIBERTATE Publishing, s. r. o.