Zeleninové fašírky
Na fašírky zo zeleniny potrebujeme: 150 g karfiolu, 150 g kelu, 150 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), 2 vajcia, 2 PL ovsených (alebo iných) vločiek, cícerová alebo hrachová múka
Na fašírky zo zeleniny potrebujeme: 150 g karfiolu, 150 g kelu, 150 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), 2 vajcia, 2 PL ovsených (alebo iných) vločiek, cícerová alebo hrachová múka
Budeme potrebovať: 1 polievková lyžica (PL) olivového oleja, ½ menšej nahrubo nakrájanej cibule, malý strúčik cesnaku, 1 šálka zelenej odrody karfiolu Romanesco, 1 šálka zeleninového vývaru, štipka soli (pre deti
Budeme potrebovať: 2 šálky ružičiek karfiolu, 1 štipku mletej rasce, mlieko (materské alebo umelé, ktoré vaše dieťa pije) Ružičky karfiolu posypeme štipkou rasce, deťom do roka nesolíme. Uvaríme ich v pare
Karfiol vraj ochutnali už starí Egypťania, väčšiu pozornosť však získal počas stredoveku. Škoda, že dnes ho z našich tanierov postupne vytláča obľúbenejšia brokolica.
1 PL masla, 5 nakrájaných strúčikov cesnaku, 1 veľký, nadrobno nakrájaný pór, 1 veľký, nadrobno nakrájaný paštrnák, 1 karfiol rozobraný na ružičky, 2 nakrájané zemiaky, 2 l zeleninového vývaru (množstvo
1 karfiol, asi 1 pohár hladkej múky, 5 – 8 strúčikov cesnaku, 5 vajec, troška čierneho mletého korenia, 1/2 lyžičky mletej rasce, 1 cibuľa, 1 – 2 polievkových lyžíc vody, malý
© 2018 PRO LIBERTATE Publishing, s. r. o.