Slivkový koláč s mrveničkou
Čo budeme potrebovať: na cesto: 50 ml oleja, 1 šálku mlieka, 2 šálky polohrubej múky, 1 vajce, ½ vrecúška bezfosfátového prášku do pečenia, 1 šálku kryštálového cukru, slivky, tuk na
Čo budeme potrebovať: na cesto: 50 ml oleja, 1 šálku mlieka, 2 šálky polohrubej múky, 1 vajce, ½ vrecúška bezfosfátového prášku do pečenia, 1 šálku kryštálového cukru, slivky, tuk na
Budeme potrebovať: asi 700 g sliviek, 100 g mletého maku, 200 g hladkej múky, ¼ bezfosfátového prášku do pečiva (dostať v predajniach so zdravou výživou), 3 vajcia, 180 g práškového cukru,
Náplň: 1 kg marhúľ, ¼ hrnčeka trstinového cukru, 1 čajovej lyžičky (ČL) mletej škorice, maslo na vymastenie misy na zapekanie Mrvenička: ¼ hrnčeka špaldovej hladkej múky, ¼ hrnčeka trstinového cukru,
Budeme potrebovať: 30 dag práškového cukru, 5 vajec, 8 polievkových lyžíc (PL) vlažnej vody, 1,5 dl rastlinného oleja, 30 dag hrubej výberovej múky, 1 PL bezfosfátového prášku do pečiva, trocha
Budeme potrebovať: na mrveničku: 1 šálku ovsených vločiek, 1/2 šálky hladkej celozrnnej múky, 1/2 šálky kokosového cukru, 1/3 šálky rozpusteného kokosového oleja, štipku morskej soli na plnku: 1 šálku čerstvých
Čo budeme potrebovať? Na cesto: 160 g hladkej múky, 110 g masla, 50 g práškového cukru, 1 vajce, 1 čajová lyžička (ČL) citrónovej kôry Na tvarohovú plnku: 250 ml smotany
Budeme potrebovať: 400 g lístkového cesta, 300 g malých šampiňónov, 200 g baby špenátu, 150 g čerstvého kozieho syra (alebo iného čerstvého syra), 2 menšie červené cibule, 25 g masla,
3 šálky mandľovej múky (mandle si najemno namelieme), 1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva, štipka soli, 1 a 1/2 šálky kokosového cukru (alebo iného), 1/2 šálky tekutého kokosového oleja, 6
1 šálka jadier pekanových orechov (alebo jadier vlašských prechov), 230 g + 1 PL hladkej špaldovej múky, štipka soli, 180 g nakrájaného masla, 5 – 6 PL studenej vody, 4
300 g lístkového cesta, 4 až 5 stredne zrelých hrušiek, šťava z 1 citróna, 2 polievkové lyžice (PL) práškového cukru, 1 čajová lyžička škorice, 1 vajce, 4 PL smotany alebo
© 2018 PRO LIBERTATE Publishing, s. r. o.