Broskyňové rezy s ricottou
1 veľký broskyňový kompót (v sezóne použijeme čerstvé broskyne), 250 g ricotty, 1 vajce, 1/4 lyžičky (ČL) mletej vanilky, 1 polievková lyžica (PL) citrónovej šťavy, 1 ČL citrónovej kôry, 50
1 veľký broskyňový kompót (v sezóne použijeme čerstvé broskyne), 250 g ricotty, 1 vajce, 1/4 lyžičky (ČL) mletej vanilky, 1 polievková lyžica (PL) citrónovej šťavy, 1 ČL citrónovej kôry, 50
1 hrnček pomletého maku, ¾ hrnčeka trstinového cukru, 1 hrnček mlieka, 1 hrnček polohrubej múky, 1 polievková lyžica bezfosfátového prášku do pečiva, 1 vajce, citrónová kôra (z chemicky neošetreného citróna),
Na cesto: 170 g hladkej múky, štipka soli, 100 g studeného masla, 2 PL kryštálového cukru, 1 vaječný žĺtok Na náplň koláča: 1 stredne veľká maslová tekvica, 145 g javorového
© 2018 PRO LIBERTATE Publishing, s. r. o.