Pražený ružičkový kel s hroznom a orechmi
8 šálok ružičkového kelu, 4 šálky červeného hrozna, 2 pl olivového oleja, 1 ČL sušeného tymianu, hrubozrnná soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 2 ČL balzamikového octu, 2/3 šálky nahrubo nasekaných
8 šálok ružičkového kelu, 4 šálky červeného hrozna, 2 pl olivového oleja, 1 ČL sušeného tymianu, hrubozrnná soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 2 ČL balzamikového octu, 2/3 šálky nahrubo nasekaných
Tip na vianočné pečivo. Vyskúšate?
Keď si chcete dopriať nejakú delikatesnú, chrumkavú maškrtu, dajte si makadamiové orechy. Sú síce drahé, ale cenu vyváži luxusná maslová chuť a zaujímavá konzistencia.
2 veľké cvikle (ošúpané a najemno nastrúhané), 1 na tenké prúžky nakrájaná červená paprika, 1 tvrdé jablko Granny smith alebo gala (ošúpané a nastrúhané), ¼ malej červenej cibule (nadrobno nakrájanej), ¼
1 šálka jadier pekanových orechov (alebo jadier vlašských prechov), 230 g + 1 PL hladkej špaldovej múky, štipka soli, 180 g nakrájaného masla, 5 – 6 PL studenej vody, 4
1 hrnček pomletého maku, ¾ hrnčeka trstinového cukru, 1 hrnček mlieka, 1 hrnček polohrubej múky, 1 polievková lyžica bezfosfátového prášku do pečiva, 1 vajce, citrónová kôra (z chemicky neošetreného citróna),
© 2018 PRO LIBERTATE Publishing, s. r. o.