špenát | Dieťa.sk

Tag "špenát"

Špenátové gnocchi

Na 4 porcie potrebujeme: 1 PL olivového oleja, 1 väčšia cibuľa, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, ½ kg cherry rajčiniek,  400 g baby špenátu, nastrúhaný parmezán Na gnocchi: 800 g zemiakov,

Špenátový quiche lorraine

Na cesto budeme potrebovať: 250 g hladkej múky, 125 g masla, ½ čajovej lyžičky (ČL) soli, 6 polievkových lyžíc (PL) studenej vody – ak nemáme čas na prípravu cesta, použijeme

Zelené osvieženie

120 g baby špenátu, 200 g drobných brokolicových ružičiek, 1 menšia poľná  uhorka, 1 avokádo zálievka: 3 polievkové lyžice (PL) šťavy z limetky, 3 PL panenského olivového oleja, 1 čajová

Bylinkové knedličky

Budeme potrebovať: 500 g uvarených zemiakov, 100 g čerstvého alebo mrazeného listového špenátu, 100 g nahrubo nastrúhaného parmezánu, 3 žĺtky, 1 vajce, 3 polievkové lyžice škrobovej múčky, 1 zväzok čerstvého

Špenátová polievka

plátok masla, 1 malá cibuľa, 1 malý nadrobno nakrájaný strúčik cesnaku, 1 malý zemiak, 0,2 l čerstvého zeleninového vývaru, 200 ml mlieka, 150 g umytého a nakrájaného špenátu, trošku jemne nastrúhanej

Tirolské špenátové knedle

200 g čerstvého špenátu, soľ, 75 g staršieho chleba, 3 polievkové lyžice PL mlieka, 50 g tvrdého syra, 1 malá cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 2 PL masla, 1 vajce, čierne

Tekvicové gnocchi so špenátom

600 g Hokkaido tekvice, 200 g ošúpaných zemiakov, 2 žĺtky, 2 PL masla, 280 g hladkej múky, 2 čajové lyžičky (ČL) soli, strúhaný muškátový oriešok, mleté čierne korenie podľa chuti